Konseptutvikling

Kokking

Status: Ferdigstilt

Kokking er et annerledes matlagingsprogram, som handler om å lage mat sammen med og samtidig som byens restaurantkokker. Du handler inn råvarene selv, får veiledning av kokken via livestream, spør om du lurer på noe underveis og kan etter halvannen time nyte et utsøkt restaurantmåltid. Kokking skjer live og kan ikke sees igjen, når du er ferdig kan du gi tipse kokken som ditt bidrag til restauranten.

Da Koronakrisen inntraff, bestemte vi oss raskt for å bidra til å finne løsninger på noen av de problemene som oppstod som et resultat av situasjonen. Vi satte i gang en intern innovasjonssprint, med utgangspunkt i et ønske om å hjelpe restaurantbransjen gjennom krisen, da så godt som alle måtte stenge over natta. I løpet av 2 uker hentet vi innsikt, utviklet konsepter og testet en første prototype av et konsept. Resultatet av innovasjonssprinten ble Kokking, et konsept som handler om å lage mat med toppkokker hjemme fra ens eget kjøkken.

 

Med Kokking jobbet vi i hovedsak mot tre målsettinger; å hjelpe restauranter med ekstra inntjening og markedsføring, skape sosiale opplevelser i en vanskelig tid for mange og bidra i skiftet mot et bærekraftig matfat. Vi inviterte inn flere av Oslos topprestauranter til å kokke sammen med oss, og gjennomførte åtte episoder med over 400 deltakere totalt som kokket, spiste, tipset, kjøpte gavekort og oppskrifter av restaurantene.

society studio log gul.png

@_societystudio

Skippergata 14 
0152 OSLO